RENT A CAR SAVETI

Saveti za rent a car

1. Cena rent a car usluge

2. Starost i tehnička ispravnost rent a car vozila

3. Izbor rent a car agencije

4. Osiguranje rent a car vozila

5. Rezervacija vozila u Beogradu

6. Trajanje najma

7. Najam vozila u inostranstvu

 • Cena rent a car usluge
  Proverite ŠTA cena uključuje. Niska cena jeste primamljiva ali morate se upitati – šta kupujete za dobijenu cenu.
  Iznenađujuće niska cena može značiti samo jedno – da ćete morati da doplatite za pređenu kilometražu, za osiguranje vozila i za obavezni PDV.
  Dakle, niska cena na kraju „dogura“ do duplog iznosa i vaša radost tu i prestaje.
  Cena rent a car usluge može biti All Inclusive tj „sve uključeno“ i tu zabune nema – to je iskrena ponuda tj cena koju vam saopšti rent a car agent je i krajnja cena – nema doplata, uključena je neograničena kilometraža, osiguranje i PDV.
  Cena može biti i Basic tj „osnovna“, što znači da ona uključuje samo cenu dnevnog najma pa je potrebno da doplatite kilometražu, osiguranje i PDV – na kraju je to otprilike dupli iznos od onoga koji Vam je saopštio rent a car agent.
 • Starost i tehnička ispravnost rent a car vozila
  Obavezno se kod rent a car agencije raspitajte koliko je vozilo staro, koliku kilometražu je prešlo i da li se vozilo redovno održava tj servisira. Tehnička ispravnost i bezbednost vozila trebalo bi da klijentu budu najvažnije merilo kod odabira rent a car agencije a ne cena. Cena može varirati 2-3 do 5 eur po danu za istu grupu vozila kod različitih agencija a klijent treba da odluči da li će prednost dati sitnoj uštedi ili svojoj bezbednosti.
  Rent A Car agenencije u Beogradu nude „sve i svašta“ što se tiče voznog parka pa tako možete za mali novac dobiti vozilo staro 7 godina koje je prešlo 134.000 km. Da li to želite da platite, makar i malo?
  Da li želite da službeni put ili godišnji odmor provedete servisirajući tuđe vozilo koje ste pritom i platili?
 • Izbor rent a car agencije
  Kod izbora rent a car agencije treba da težite najboljem rešenju na osnovu odnosa:
  Vozilo – Cena – Usluga tj na osnovu strategije „više za manje“.
  Axiom Rent A Car Beograd je idealno rešenje za ljude koji znaju šta hoće, koji cene svoje vreme i svoj novac.
 • Osiguranje rent a car vozila
  Klijent mora dobro da se raspita kod rent a car agenta koje vrste osiguranja se nude, po kojoj ceni i šta su obaveze i odgovornosti vozača tj najmoprimca rent a car vozila u slučaju štete i/ili krađe vozila. Najmoprimac je obavezan da pribavi policijski zapisnik o šteti i/ili krađi vozila a ukoliko to ne učini, niti jedno kupljeno osiguranje ne važi! Dakle, celokupan iznos štete i/ili krađe pada na teret klijenta u slučaju da ne obezbedi policijski zapisnik koji će predati rent a car agenciji a na osnovu koga agencija potražuje nadoknadu štete i/ili krađe od svog osiguravajućeg društva.
  Zahtevajte detaljno objašnjenje rent a car agenta vezano za osiguranje jer je to pravi i jedini način da se zaštitite od neplaniranih dodatnih troškova.
 • Rezervacija vozila u Beogradu
  Preporučujemo klijentima da na vreme izvrše rezervaciju vozila i tako izbegnu situaciju da u željenom terminu nema slobodnih vozila.
  Van sezone rezervišite vozilo 3-4 dana pre željenog datuma početka najma a ako želite vozilo u julu i avgustu, toplo preporučujemo da se rent a car agenciji najavite 2-3 meseca ranije!
  Rent a car agencije u Beogradu raspolažu istim brojem vozila u sezoni i van sezoni, što znači da u julu i avgustu nema dovoljno vozila a potražnja je znatno veća – strani turisti i naši državljani koji žive u inostranstvu u velikom broju dolaze u letnjim mesecima i koriste rent a car vozila na duži period tj 15-20 dana ili 30-60 dana.
  Naša preporuka za rezervaciju je: što pre – to bolje.
 • Trajanje najma
  Rent A Car vozilo možete iznajmiti minimalno na 1 dan tj 24 časa. Naravno, možete ga koristiti i kraće, možda samo nekoliko sati, ali platićete cenu najma za 1 dan. Obratite pažnju kod obračuna broja dana: npr. vozilo uzimate u ponedeljak u 12h i vraćate ga u četvrtak do 12h – to je 3 dana najma ali ako vozilo vraćate u četvrtak posle 12h, obračunava se novi dan najma tj ukupno 4 dana.
 • Najam vozila u inostranstvu
  Preporučujemo da vozilo rezervište unapred i to preko neke od domaćih rent a car agencija koje pružaju ovu uslugu. Axiom Rent A Car nudi na svom sajtu rezervacije vozila u 100 zemalja sveta. Rent a car agencije u inostranstvu ne izdaju vozila bez unapred potvrđene rezervacije.
  Da bi rezervisali i da bi preuzeli rent a car vozilo u inostranstvu, obavezno je da depozit i plaćanje vršite putem kreditne kartice. Bez kreditne kartice nema ni rezervacije ni vozila.
  Dakle, ako nemate kreditnu karticu – obezbedite je pre putovanja.
  Dobro se informištite o uslovima najma vozila, o vašim pravima i obavezama. Informišite se i o saobraćajnim propisima jer ne poznavanje saobraćajnih propisa u drugoj državi ne opravdava Vas za učinjene prekršaje a kao stranac podležete posebnom zakonu koji se odnosi samo na strance tj. rigoroznom zakonu koji Vas automatski upućuje kod sudije za prekršaje.
  Novčane kazne za saobraćajne prekršaje u Evropskim zemljama su 4-5 puta više u odnosu na kazne u Srbiji.

Linkovi

Vesti dana     Mapa     Serbian Yellow Pages - Srpski poslovni imenik, Serbian Business Directory     Net vodic     PVC stolarija     Oglasiplus - besplatni mali oglasi sa fotografijama    Polovni automobili, auto oglasi